Teklif Al
Butik Beton

Butik Beton

Endüstriyel Saha Betonları

Şantiyelerde ve prekast üretim sahalarında planlanan uygulamalara yönelik kullanılan butik betonlarımız endüstriyel saha betonlarıdır. Endüstriyel saha betonları ve kullanımıyla ilgili detaylı bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Endüstriyel Saha Betonları

Endüstriyel alanlarda kullanılan beton; aşınma, çatlama ve basınç değerleri açısından yüksek derecede kaliteli betondur. Helikopter adı verilen perdah makinesi ile atılır ve işlem öncesi lazerli nivo cihazından kot alınarak tesviyesi yapılır.

Endüstriyel Betonun Kullanım Amacı Nedir?

Endüstriyel beton ile yüzeyi sertleştirilmiş, boşluksuz, teknik şartlara uygun, düz veya istenilen yöne eğitim verilen bir beton elde etmek amacıyla yapılır. İşlem öncesi lazerli nivo cihazından kot alınması ve düzlemsel terazi kullanılması avantaj sağlar. Beton atılırken helikopter adı verilen perdah makinesi kullanılır. Birim zamanda daha çok darbe yapılır ve düzlemsel eşitlik dairesel hareketlerle sağlanır.

Endüstriyel Beton Nerelerde Uygulanır?

Endüstriyel beton;

  • Gıda ve sanayi tesisleri,
  • Açık ve kapalı otoparklar,
  • Tekstil atölyeleri,
  • Hastaneler,
  • Alışveriş merkezleri,
  • Otomotiv sanayi,
  • Soğuk hava depoları,
  • İlaç depoları, fabrikalar,
  • Savunma sanayi,
  • Havalimanları,
  • Petrol ofisleri,
  • Çeşitli çevre düzenlemelerinde kullanılmaktadır.

Endüstriyel Kaplama Sistemleri Nelerdir?

  • Yüzey Sertleştiricili Zeminler
  • Epoksi Kaplamalar
  • Poliüretan Kaplamalar
  • Akrilik & MMA Kaplamalar
  • Self Levelling Tesviye Şap

Endüstriyel Beton Uygulaması Hangi Aşamalardan Oluşur?

Beton ile alt katman arasına naylon (polietilen film tabakası) konulması

Rutubetin önlenmesi amacıyla yapılan bu işlemde naylonun 40 cm bindirme olacak şekilde serilmesi gereklidir.

Beton ile keskin köşeler ve kolonlar arasına esnek şilte (Klimaflex) konulması

Hidrasyon ısısı nedeniyle beton genleşir ve duvara baskı yapar. Beton ile kolonlar ve keskin köşeler arasına konulacak esnek şilte ile betonun suyunun emilmesinin ve sızmanın önüne geçilir.

Beton donatısının (çelik tel-çelik hasır-cam elyaf (Polipropilen Elyaf)) konulması

Zamanla alt katmanın oturması ve ağır yük trafiği nedeniyle betonda oluşabilecek çatlakları önleyebilmek için beton içine demirli beton haricinde çelik hasır, çelik tel veya cam elyaf konulur.

Betonun sıkılaştırılması

Betonun boşluksuz olması ve yerine oturması amacıyla beton dökülürken vibratör kullanılmalıdır.

Betonun tesviye edilip kotlandırılması

İhtiyaç doğrultusunda daha düz veya istenilen eğrilikte beton dökülebilmesi için seviyelendirme ve kotlandırma işlemi yapılır. Beton dökülürken bu kotlara göre lazer nivodan kot alınır ve vibrasyonlu mastar ile düzeltilir.

Beton yüzeyinin sertleştirilmesi

Beton yüzeyinin serleştirilmesi iki aşamadan oluşur. İlk aşamada kullanılacak miktar iki eşit parçaya bölünür. İlk aşamada bilinci bölüm yüzey sertleştirici serildikten sonra betonun yüzeyindeki suyu emmesi beklenir. Ardından perdah makinesi ile emprenye işlemi yapılarak beton içerisinde bulunan özel bağlayıcıların beton ile kaynaşması sağlanır. Ardından ikinci aşamaya geçilir. Bu aşamada da ikince etap yüzey sertleştirici aynı şekilde uygulanır. Yine perdah makinesi ile emprenye edilip renk koyulaşıncaya kadar işleme devem edilir.

Beton yüzeyinin perdahlanması

Bu işlemin yapılması için ayağın betona 0,5 cm batması gerekir. Kaymaz bir yüzey için sadece kaba perdah yapılırken, parlak bir yüzey için ise kaba perdahın ardından ince perdah yapılması gerekir. Bu işlemde perdah makinesindeki tepsi çıkarılıp yerine bıçak takılır ve perdah işlemi bıçak ile yapılır.

Betonun kürlendirilmesi

Kimyasal reaksiyona giren betonda hidratasyon ısısı oluşur ve beton hızlı bir şekilde su kaybeder. Bu da betonda çatlaklara neden olur. Bu çatlakların önlenebilmesi için karışım suyunun belli bir süre betonda tutulması gerekir. Bunun için de iki yöntem uygulanır. Birinci yöntemde; betonun nemli tutulması önemlidir. Bunun için beton sık sık ve devamlı sulanır, ıslak çuvallarla örtülür, betona buhar verilir veya kum, nemli toprak veya saman sererek ıslatılır. İkinci yöntemde ise; mastar biter bitmez beton yüzeyi kür sıvısı ile kaplanır. Kür sıvısı püskürtme veya fırça ile beton yüzeyine uygulanır. Böylece beton yüzeyinde geçirimsiz bir tabaka oluşturularak karışım suyunun kaybolması önlenir.

Betonun derzlerinin kesilmesi

Yapının çeşitli bölümlerinin birbirinden bağımsız hareket etmesi için derz denilen ayırma aralıkları bulunur. Bu derzlere Ayırma Derzi veya Hareket Derzi denilir. Ayrıca Genleşme (Dilatasyon) Derzi, zemin kaynaklı oturmalar nedeniyle binanın dönmesini engelleyen Oturma Derzi, dinamik kuvvetler veya statik hareketli yükler nedeniyle oluşabilecek deformasyonların önlenmesi için Konstrüktif Derz ve betonun sürekli dökülmemesinden kaynaklanan İş Derzi de vardır.

Betonda oluşabilecek çatlakların yol oluşturması amacıyla da derzler kesilir. Bu derz araları kesim genişliğine bağlı olarak en az 21 gün sonra polyurethane, mastik veya epoxy ile kapatılır. 6-12 ay içerisinde de bakım yapılarak yeniden doldurulabilir.

Endüstriyel Saha Beton Ürünü İçin Teklif Al

Adana’da butik beton ürünlerimiz ile ilgili teklif almak için aşağıda bulunan formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bilgilerinizi aldıktan sonra yetkililerimiz en kısa zamanda size dönüş yapacaktır.